Name of wine: Menu Pineau
Producer: Lise et Bertrand Jousset
Country / region: France / Loire (Vin de France)
Grape variety: menu pineau
Vintage: 2018
Price / place purchased: unknown (gift)
CLIQUER ICI POUR LA VERSION FRANCAISE
Appearance:
Color & intensity: medium gold
Nose:
Intensity: medium (+)
Aromas: yellow apple, dehydrated white peach, toasted grains, acacia honey, quince, dehydrated orange zest, dried herbs
Development: developing
Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium
Alcohol : high
Body: medium
Intensity: medium (+)
Flavors: yellow apple, mandarin orange, lemon zest, acacia honey, baking spices, crushed stone, hint of salt
Finish: medium (+)
Conclusions:
Quality level: very good
Potential for ageing: can drink now, but has good potential for further ageing
Other observations: slightly cloudy
Dénomination du vin : Menu Pineau
Producteur : Lise et Bertrand Jousset
Pays / région : France / Loire (Vin de France)
Cépage(s) : menu pineau
Millésime : 2018
Prix / lieu d’achat : inconnu (cadeau)
Apparence :
Couleur/intensité : or moyen
Nez :
Intensité : moyenne (+)
Arômes : pomme jaune, pêche blanche déshydratée, céréales torrifiées, miel d’acacia, coing, zeste d’orange déshydratée, herbes séchées
Évolution : en cours d’évolution
Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne
Alcool : fort
Corps : moyen
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : pomme jaune, mandarine, zeste de citron, miel d’acacia, épices douces, pierre écrasée, pointe de sel
Fin de bouche : moyenne (+)
Conclusions :
Niveau de qualité : très bon
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde
Autres observations : légèrement trouble