Wine name: Blanc de Noirs Extra-Brut Premier Cru
Producer: Guy Charbaut
Country / region: France / Mareuil-sur-Ay
Grape variety: 100% pinot noir
Vintage: 2011
Price / place purchased: 44.10 € / from the producer in June 2018
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Appearance:
Color & intensity: pale gold
Nose:
Intensity: pronounced
Aromas: peach, bread dough, forest strawberry, toasted hazelnut, white flowers, hint of hay and green apple
Development: developing
Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium (+)
Alcohol: medium
Body: medium (+)
Mousse: delicate
Intensity: medium (+)
Flavors: lemon, grapefruit, bread dough, peach, wet stones, slight hint of cut grass and saltiness
Finish: long
Conclusions :
Quality level: outstanding
Potential for ageing: can drink now but has potential for further ageing
Other observations:
Dénomination du vin : Blanc de Noirs Extra-Brut Premier Cru
Producteur : Guy Charbaut
Pays / région : France / Mareuil-sur-Ay
Cépage(s) : 100% pinot noir
Millésime : 2011
Prix / lieu d’achat : 44,10 € / auprès du producteur en juin 2018
Apparence:
Couleur/intensité : or pâle
Nez :
Intensité : prononcée
Arômes : pêche, pâte à pain, fraise des bois, noisette grillée, fleurs blanches, pointe de foin et de pomme verte
Évolution : en cours d’évolution
Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne (+)
Alcool : moyen
Corps : moyen (+)
Mousse : délicate
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : citron, pamplemousse, pâte à pain, pêche, pierres mouillées, touche d’herbe coupée, note iodée
Fin de bouche : longue
Conclusions :
Niveau de qualité : excellent
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde
Autres observations :