Champagne Lamblot – Cuvée “La Part des Anges”

Champagne Lamblot - Cuvée La Part des AngesWine name: Cuvée “La Part des Anges” Extra-Brut
Producer: Champagne Lamblot
Country / region: France / Champagne (Janvry)
Grape variety: 70% pinot meunier, 30% chardonnay
Vintage: non-vintage (non-vintage by choice, 100% of the grapes used were from the 2012 harvest)
Price / place purchased: 37.00 € / from the producer in June 2018

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Appearance:
Color & intensity: pale gold

Nose:
Intensity: medium (+)
Aromas: green apple, under-ripe peach, bread dough, wet stones, white flowers, slightly buttery nuance
Development: developing

Palate:
Sweetness: dry
Acidity: high
Alcohol: medium
Body: medium (+)
Mousse: delicate
Intensity: medium (+)
Flavors: green apple, wet stones, redcurrant, bread dough, smoke
Finish: medium (+)

Conclusions :
Quality level: very good
Potential for ageing: can drink now but has potential for some ageing
Other observations: the chardonnay portion of the base wine was vinified and aged in 300 L oak barrels with bâtonnage (“lees stirring”); best enjoyed after at least 10 minutes of aeration in appropriate glasses (preferably not champagne flutes)



Champagne Lamblot - Cuvée La Part des AngesDénomination du vin : Cuvée “La Part des Anges” Extra-Brut
Producteur : Champagne Lamblot
Pays / région : France / Champagne (Janvry)
Cépage(s) : 70% pinot meunier, 30% chardonnay
Millésime : non millésimé (non-millésimé par choix, 100% des raisins utilisés venant des vendanges de 2012)
Prix / lieu d’achat : 37,00 € / auprès du producteur en juin 2018

Apparence:
Couleur/intensité : or pâle

Nez :
Intensité : moyenne (+)
Arômes : pomme verte, pêche pas mûre, pâte à pain, pierres mouillées, fleurs blanches, note légèrement beurrée
Évolution : en cours d’évolution

Palais :
Douceur : sec
Acidité : élevée
Alcool : moyen
Corps : moyen (+)
Mousse : délicate
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : pomme verte, pierres mouillées, groseille, pâte à pain, fumée
Fin de bouche : moyenne (+)

Conclusions :
Niveau de qualité : très bon
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde
Autres observations : les 30% de chardonnay ont été vinifiés et élevés en fûts de chêne de 300 L avec bâtonnage ; à déguster dans l’esprit d’un vieux vin – nécessite à être aéré au moins 10 minutes dans des verres adaptés (de préférence pas de flûtes)

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