Domaine Léon Boesch – Riesling Breitenberg 2019

Domaine Léon Boesch - Riesling Breitenberg 2019Name of wine: Riesling Breitenberg
Producer: Domaine Léon Boesch
Country / region: France / Alsace
Grape variety: riesling
Vintage: 2019
Price / place purchased: 15.90 € / 1jour1vin

CLIQUER ICI POUR LA VERSION FRANCAISE

Appearance:
Color & intensity: medium lemon

Nose:
Intensity: medium (+)
Aromas: lime, lemon, mandarin orange, nectarine, pear, wet stones, hints of beeswax and baking spices
Development: developing

Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium (+)
Alcohol: medium
Body: medium (+)
Intensity: medium (+)
Flavors: mandarin orange, lemon, lime, crushed stone, lemon zest, hints of baking spices, salt and acacia honey
Finish: medium (+)

Conclusions:
Quality level: very good
Potential for ageing: can drink now, with good potential for further ageing
Other observations: organic & biodynamic; open 30 minutes ahead of time



Domaine Léon Boesch - Riesling Breitenberg 2019Dénomination du vin : Riesling Breitenberg
Producteur : Domaine Léon Boesch
Pays / région : France / Alsace
Cépage(s) : riesling
Millésime : 2019
Prix / lieu d’achat : 15,90 € / 1jour1vin

Apparence :
Couleur/intensité : jaune citron moyen

Nez :
Intensité : moyenne (+)
Arômes : citron vert, citron, mandarine, nectarine, poire, pierres mouillées, notes de cire d’abeille et d’épices douces
Évolution : en cours d’évolution

Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne (+)
Alcool : moyen
Corps : moyen (+)
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : mandarine, citron, citron vert, pierre écrasée, zeste de citron, légères notes d’épices douces, de sel et de miel d’acacia
Fin de bouche : moyenne (+)

Conclusions :
Niveau de qualité : très bon
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde
Autres observations : bio & biodynamique ; à ouvrir environ 30 minutes avant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s