2nd tasting: Domaine Guillemot-Michel – Viré-Clessé Quintaine 2016

2nd tasting - Domaine Guillemot-Michel - Quintaine 2016Wine name: Viré-Clessé Quintaine
Producer: Domaine Guillemot-Michel
Country / region: France / Mâconnais (Burgundy)
Grape variety: chardonnay
Vintage: 2016
Price / place purchased: 22.50€ / from the producer in July 2019

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Appearance:
Color & intensity: medium gold

Nose:
Intensity: medium (+)
Aromas: yellow apple, green apple, acacia honey, peach, honeysuckle, hints of baking spices and crushed stone
Development: developing

Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium (+)
Alcohol: medium
Body: medium (+)
Intensity: medium (+)
Flavors: yellow apple, pear, dried apricot, honey, lemon zest, hint of baking spices
Finish: medium (+)

Conclusions:
Quality level: very good
Potential for ageing: can drink now, but has good potential for further ageing
Other observations: biodynamic & organic winemaker



2nd tasting - Domaine Guillemot-Michel - Quintaine 2016Dénomination du vin : Viré-Clessé Quintaine
Producteur : Domaine Guillemot-Michel
Pays / région : France / Mâconnais (Bourgogne)
Cépage(s) : chardonnay
Millésime : 2016
Prix / lieu d’achat : 22,50 € / auprès du producteur en juillet 2019

Apparence:
Couleur/intensité : or moyen

Nez :
Intensité : moyenne (+)
Arômes : pomme jaune, pomme verte, miel d’acacia, pêche, chèvrefeuille, notes d’épices douces et de pierre écrasée
Évolution : en cours d’évolution

Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne (+)
Alcool : moyen
Corps : moyen (+)
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : pomme jaune, poire, abricot sec, miel, zeste de citron, note d’épices douces
Fin de bouche : moyenne (+)

Conclusions :
Niveau de qualité : très bon
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde
Autres observations : vin bio et biodynamique

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