Wine name: Saint-Émilion Grand Cru
Producer: Château Bel-Air-Ouÿ (Thunevin)
Country / region: France / Saint-Émilion (Bordeaux)
Grape variety: 70% merlot, 20% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon, 5% malbec
Vintage: 2006
Price / place purchased: unknown (gift)
CLIQUER ICI POUR LA VERSION FRANCAISE
Appearance:
Color & intensity: medium garnet
Nose:
Intensity: medium (+)
Aromas: cooked blackberry, black cherry, cooked blueberry, blackcurrant, leather, charred wood, mushroom, coffee, forest floor, black pepper
Development: fully developed
Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium (+)
Tannins: high
Alcohol: medium
Body: medium (+)
Intensity: medium (+)
Flavors: charred wood, black pepper, black cherry, cooked blackberry, mushroom
Finish: medium (+)
Conclusions :
Quality level: very good
Potential for ageing: drink now, not suitable for further ageing
Other observations:
Dénomination du vin : Saint-Émilion Grand Cru
Producteur : Château Bel-Air-Ouÿ (Thunevin)
Pays / région : France / Saint-Émilion (Bordeaux)
Cépage(s) : 70% merlot, 20% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon, 5% malbec
Millésime : 2006
Prix / lieu d’achat : inconnu (cadeau)
Apparence:
Couleur/intensité : grenat moyen
Nez :
Intensité : moyenne (+)
Arômes : mûre cuite, cerise noire, myrtille cuite, cassis, cuir, bois brûlé, champignon, café, sous-bois, poivre noir
Évolution : totalement évolué
Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne (+)
Tannins : puissants
Alcool : moyen
Corps : moyen (+)
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : bois brûlé, poivre noir, cerise noire, mûre cuite, champignon
Fin de bouche : moyenne (+)
Conclusions :
Niveau de qualité : très bon
Potentiel de garde : à boire, ne gagnerait pas à vieillir davantage
Autres observations :