Wine name: Brunello di Montalcino
Producer: Cantine Leonardo da Vinci
Country / region: Italy / Montalcino (Tuscany)
Grape variety: sangiovese
Vintage: 2011
Price / place purchased: approx. 35.00 to 40.00 € / somewhere in Italy in 2016…
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Appearance:
Color & intensity: medium garnet
Nose:
Intensity: medium (+)
Aromas: black cherry, blackberry jam, black pepper, mushroom, coffee, charred wood, leather, forest floor
Development: developing
Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium (+)
Tannins: high
Alcohol: high
Body: medium (+)
Intensity: medium (+)
Flavors: black cherry, black pepper, blackcurrant, mushroom, licorice, charred wood, coffee grounds
Finish: medium (+)
Conclusions :
Quality level: very good
Potential for ageing: can drink now, but has potential for further ageing
Other observations:
Dénomination du vin : Brunello di Montalcino
Producteur : Cantine Leonardo da Vinci
Pays / région : Italie / Montalcino (Toscane)
Cépage(s) : sangiovese
Millésime : 2011
Prix / lieu d’achat : environ 35 à 40 € / quelque part en Italie en 2016…
Apparence:
Couleur/intensité : grenat moyen
Nez :
Intensité : moyenne (+)
Arômes : cerise noire, confiture de mûre, poivre noir, champignon, café, bois brûlé, cuir,sous-bois
Évolution : en cours d’évolution
Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne (+)
Tannins : puissants
Alcool : fort
Corps : moyen (+)
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : cerise noire, poivre noir, cassis, champignon, réglisse, bois brûlé, cassis, marc de café
Fin de bouche : moyenne (+)
Conclusions :
Niveau de qualité : très bon
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde
Autres observations :