Wine name: Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Producer: Fratelli Vogadori
Country / region: Italy / Verona (Veneto)
Grape variety: corvina, corvinone, rondinella, oseleta, negrar
Vintage: 2014
Price / place purchased: L’Épicérie d’Italie
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Appearance:
Color & intensity: medium garnet
Nose:
Intensity: medium (+)
Aromas: black cherry, blackberry, smoked meat, tobacco, raisin, charred wood, mocha, black pepper
Development: fully developed
Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium (+)
Tannins: medium
Alcohol: high
Body: medium (+)
Intensity: medium (+)
Flavors: black cherry, smoked meat, tobacco, mocha, charred wood, black pepper
Finish: medium (+)
Conclusions :
Quality level: very good
Potential for ageing: can drink now, but has potential for ageing (max. 2020 for those who want to take advantage of the fruity aromas and flavors that still persist)
Other observations:
Dénomination du vin : Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Producteur : Fratelli Vogadori
Pays / région : Italie / Vérone (Vénétie)
Cépage(s) : corvina, corvinone, rondinella, oseleta, negrar
Millésime : 2014
Prix / lieu d’achat : L’Épicérie d’Italie
Apparence:
Couleur/intensité : grenat moyen
Nez :
Intensité : moyenne (+)
Arômes : cerise noire, mûre, viande fumée, tabac, raisin sec, bois brûlé, moka, poivre noir
Évolution : totalement évolué
Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne (+)
Tannins : moyens
Alcool : fort
Corps : moyen (+)
Intensité : moyenne (+)
Saveurs : cerise noire, viande fumée, tabac, moka, bois brûlé, poivre noir
Fin de bouche : moyenne (+)
Conclusions :
Niveau de qualité : très bon
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde (max. 2020 pour profiter un maximum de ses arômes/saveurs fruités qui persistent encore)
Autres observations :