Domaine Joliet – “Clos de la Perrière” (Monopole) Fixin 1er Cru 2014

Domaine Joliet – Clos de la Perrière (Monopole) Fixin 1er Cru 2014Wine name: Clos de la Perrière (Monopole) Fixin 1er Cru
Producer: Domaine Joliet
Country / region: France / Fixin, Côte de Nuits (Burgundy)
Grape variety: pinot noir
Vintage: 2014
Price / place purchased: 60.00 € / from the producer in February 2018

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Appearance:
Color & intensity: medium ruby

Nose:
Intensity: pronounced
Aromas: cooked cherry, cooked cranberry, forest strawberry, charred wood, dried herbs, raspberry, slight hint of forest floor
Development: developing

Palate:
Sweetness: dry
Acidity: medium (+)
Tannins: medium
Alcohol: medium
Body: medium (+)
Intensity: pronounced
Flavors: cooked cherry, raspberry, cooked cranberry, charred wood, sweet spices, slight hint of forest floor
Finish: long

Conclusions :
Quality level: outstanding
Potential for ageing: can drink now, but has excellent potential for further ageing
Other observations:



Domaine Joliet – Clos de la Perrière (Monopole) Fixin 1er Cru 2014Dénomination du vin : Clos de la Perrière (Monopole) Fixin 1er Cru
Producteur : Domaine Joliet
Pays / région : France / Fixin, Côte de Nuits (Bourgogne)
Cépage(s) : pinot noir
Millésime : 2014
Prix / lieu d’achat : 60,00 € / auprès du producteur en février 2018

Apparence:
Couleur/intensité : rubis moyen

Nez :
Intensité : prononcée
Arômes : cerise cuite, canneberge cuite, fraise des bois, bois brûlé, framboise, herbes séchées, légère note de sous-bois
Évolution : en cours d’évolution

Palais :
Douceur : sec
Acidité : moyenne (+)
Tannins : moyens
Alcool : moyen
Corps : moyen (+)
Intensité : prononcée
Saveurs : cerise cuite, framboise, canneberge cuite, bois brûlé, épices douces, légère note de sous-bois
Fin de bouche : longue

Conclusions :
Niveau de qualité : excellent
Potentiel de garde : peut être bu maintenant, mais bon potentiel de garde
Autres observations :

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